Czekoladki •Bą• 4 szt.

25,00 

Ręcznie robione wegańskie czekoladki. Pudełeczka zawierają różne kombinacje smakowe z zestawu 12. naszych smaków.
W pudełku są 4. czekoladki o czterech różnych smakach.

22 w magazynie

Quantity

Dostępność:  

22 w magazynie

Czas realizacji: 15 grudnia

Zawartość:

Cztery czekoladki wegańskie Cztery różne smaki karmelowe lub orzechowe Waga netto: ok. 40 g

Opis

Nasze wegańskie czekoladki robimy z naturalnych produktów – orzechów laskowych, migdałów, pistacji. Nie używamy gotowych nadzień – wszystko robimy sami ucierając produkty w kamiennych żarnach.

Czekoladę również wytwarzamy samodzielnie z ziaren kakaowca z małej rodzinnej plantacji z Ekwadoru. Ziarna mają certyfikat bio i fair trade. Biała czekolada to także nasz autorski produkt powstający z ucierania masła kakaowego bio z Dominikany i sproszkowanego mleka kokosowego bio. Nie dodajemy cukru.

Ostatnim ważnym składnikiem jest karmel wegański również wytwarzany przez nas samodzielnie z mleka kokosowego i cukru trzcinowego. Czekoladki •Bą• najlepiej spożyć w terminie do trzech miesięcy od daty ich wytworzenia (na opakowaniu). Zalecam przechowywanie w temperaturze ok. 15-20 stopni Celsjusza. Wtedy czekoladki najlepiej utrzymują smak.

Smaki naszych czekoladek

Smaki w pudełeczkach CARAMEL

si bą

Karmel daktylowy z masłem z orzechów laskowych w gorzkiej czekoladzie

bą ton

Karmel wegański z czarnym rumem i kardamonem

bą soir

Słony karmel wegański z palonymi orzechami laskowymi

bą love

Lekko palony karmel z miętą z dodatkiem ciemnej czekolady

bą amo

Śmietanka z nerkowca z karmelem wegańskim i likierem amaretto

Smaki w pudełeczkach NUTS

bą fire

Gorzka czekolada z chili z nutą cynamonową

bą jour

Palone migdały z gorzką czekoladą i szczyptą soli morskiej

bą camino

Orzechy laskowe z czekoladą i chili z nutą cynamonową

Wartość odżywcza:

Średnia wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna 2072 kJ / 495 kcal

Tłuszcz 40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23 g

Węglowodany 37 g, w tym cukry 20 g

Błonnik 10 g

Białko 9,5 g

Sól 0,2 g

Alergeny: soja, orzechy laskowe, pistacje, migdały, kokos, nerkowiec.

Sposób przechowywania: zalecana temperatura przechowywania 12-18 stopni Celsjusza.

Termin przydatności: najlepiej spożyć do 3. miesięcy od daty wytworzenia.