• Czekoladki •Bą• Caramel 15 szt.

Czekoladki •Bą• Caramel

70.00
szt. Do przechowalni
Najbliższa wysyłka 3 dni
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier 18
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 509299955

Ręcznie robione wegańskie czekoladki z wariacjami karmelowymi. Znajdziecie tu różne karmele na bazie mleka kokosowego - od bardzo słodkich po słone, także warianty owocowe i rumowe. Czasami bardzo zaskakujące połączenia! Wszystko na bazie karmelu z cukru trzcinowego (oprócz daktylowych). Świetne słodkie smaki bez konserwantów.

W pudełku z okienkiem jest 15. czekoladek o pięciu smakach:

Karmel wegański z czarnym rumem i kardamonem

Skład: karmel wegański, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, biała czekolada wegańska, naturalne masło kakaowe, czarny rum, kardamon.

image

Karmel wegański z czarną porzeczką

Skład: naturalny przecier z czarnej porzeczki, karmel wegański, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe.

  image

Słony karmel wegański z palonymi orzechami laskowymi

Skład: słony karmel wegański, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe, orzechy laskowe, biała czekolada wegańska, sól morska.

  image

 

Lekko palony karmel z miętą z dodatkiem ciemnej czekolady

Skład: karmel z cukru trzcinowego i mleka kokosowego, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, masło kakaowe, naturalny ekstrakt z mięty.

image

Karmel daktylowy z masłem z orzechów laskowych w gorzkiej czekoladzie

Skład: naturalne daktyle suszone, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, syrop klonowy, naturalne masło kakaowe, karmel wegański.

image

Nasze wegańskie czekoladki robimy z naturalnych produktów - orzechów laskowych, migdałów, pistacji. Nie używamy gotowych nadzień - wszystko robimy sami ucierając produkty w kamiennych żarnach.

Czekoladę również wytwarzamy samodzielnie z ziaren kakaowca z małej rodzinnej  plantacji z Ekwadoru. Ziarna mają certyfikat bio i fair trade.

Biała czekolada to także nasz autorski produkt powstający z ucierania masła kakaowego bio z Dominikany i sproszkowanego mleka kokosowego bio. Nie dodajemy cukru.

Ostatnim ważnym składnikiem jest karmel wegański również wytwarzany przez nas samodzielnie z mleka kokosowego i cukru trzcinowego.

Czekoladki •bą• Caramel najlepiej spożyć w terminie 6 tygodni od daty ich wytworzenia (na zielonej opasce). Zalecam przechowywanie w temperaturze ok 10-15 stopni. Wtedy czekoladki najlepiej utrzymują smak.

Średnia wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna 2072 kJ / 495 kcal

Tłuszcz 40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23 g

Węglowodany 37 g, w tym cukry 20 g

Błonnik 10 g

Białko 9,5 g Sól 0,2 g  

Alergeny: soja, orzechy laskowe, pistacje, migdały, kokos, nerkowiec.