
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Czekoladki •Bą• Caramel 9 szt.




Najbliższa wysyłka | 3 dni |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
Mało
|
Zamówienie telefoniczne: 509299955
Ręcznie robione wegańskie czekoladki z wariacjami karmelowymi. Znajdziecie tu różne karmele na bazie mleka kokosowego - od bardzo słodkich po słone, także warianty owocowe i rumowe. Czasami bardzo zaskakujące połączenia! Wszystko na bazie karmelu z cukru trzcinowego (oprócz daktylowych). Świetne słodkie smaki bez konserwantów.
W pudełku z okienkiem jest 9. czekoladek o pięciu smakach:
Karmel wegański z czarnym rumem i kardamonem
Skład: karmel wegański, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, biała czekolada wegańska, naturalne masło kakaowe, czarny rum, kardamon.
Karmel wegański z czarną porzeczką
Skład: naturalny przecier z czarnej porzeczki, karmel wegański, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe.
Słony karmel wegański z palonymi orzechami laskowymi
Skład: słony karmel wegański, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe, orzechy laskowe, biała czekolada wegańska, sól morska.
Lekko palony karmel z miętą z dodatkiem ciemnej czekolady
Skład: karmel z cukru trzcinowego i mleka kokosowego, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, masło kakaowe, naturalny ekstrakt z mięty.
Karmel daktylowy z masłem z orzechów laskowych w gorzkiej czekoladzie
Skład: naturalne daktyle suszone, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, syrop klonowy, naturalne masło kakaowe, karmel wegański.
Nasze wegańskie czekoladki robimy z naturalnych produktów - orzechów laskowych, migdałów, pistacji. Nie używamy gotowych nadzień - wszystko robimy sami ucierając produkty w kamiennych żarnach.
Czekoladę również wytwarzamy samodzielnie z ziaren kakaowca z małej rodzinnej plantacji z Ekwadoru. Ziarna mają certyfikat bio i fair trade.
Biała czekolada to także nasz autorski produkt powstający z ucierania masła kakaowego bio z Dominikany i sproszkowanego mleka kokosowego bio. Nie dodajemy cukru.
Ostatnim ważnym składnikiem jest karmel wegański również wytwarzany przez nas samodzielnie z mleka kokosowego i cukru trzcinowego.
Czekoladki •bą• Caramel najlepiej spożyć w terminie 6 tygodni od daty ich wytworzenia (na zielonej opasce). Zalecam przechowywanie w temperaturze ok 10-15 stopni. Wtedy czekoladki najlepiej utrzymują smak.
Średnia wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 2072 kJ / 495 kcal
Tłuszcz 40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23 g
Węglowodany 37 g, w tym cukry 20 g
Błonnik 10 g
Białko 9,5 g Sól 0,2 g
Alergeny: soja, orzechy laskowe, pistacje, migdały, kokos, nerkowiec.