Zamówienia realizujemy w cyklu tygodniowym.

Jeśli zamówicie czekoladki •Bą• Spicy, Caramel lub Mix do 20 stycznia wysyłka nastąpi 24 stycznia. 
Natomiast jeśli oprócz tego zamówiliście czekoladki •Bą• Love to całość wyślemy 8 lutego.

  • Czekoladki •Bą• Caramel 9 szt.

38.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 18 stycznia
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier 18
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 509299955

Ręcznie robione wegańskie czekoladki z wariacjami karmelowymi. Znajdziecie tu różne karmele na bazie mleka kokosowego - od bardzo słodkich po słone, także warianty owocowe i rumowe. Czasami bardzo zaskakujące połączenia! Wszystko na bazie karmelu z cukru trzcinowego (oprócz daktylowych). Świetne słodkie smaki bez konserwantów.

W pudełku z okienkiem jest 9. czekoladek o pięciu smakach:

Karmel z rumem i kardamonem w gorzkiej czekoladzie.

Skład: karmel wegański, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, biała czekolada wegańska, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), rum, kardamon.

image

Karmel z czarną porzeczką oblany gorzką czekoladą.

Skład: naturalny przecier z czarnej porzeczki, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic).

  image

Słony karmel z palonymi orzechami laskowymi w gorzkiej czekoladzie.

Skład: słony karmel wegańskie, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), biała czekolada wegańska, sól morska.

  image

Słodki karmel kokosowy z dodatkiem białej wegańskiej czekolady oblany gorzką czekoladą.

Skład: karmel z cukru trzcinowego i mleka kokosowego, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic).

image

Karmel daktylowy z masłem z orzechów laskowych w gorzkiej czekoladzie.

Skład: naturalne daktyle suszone, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, masło z orzechów laskowych, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), karmel wegański.

image

Nasze wegańskie czekoladki robimy z naturalnych produktów - orzechów laskowych, migdałów, pistacji. Nie używamy gotowych nadzień - wszystko robimy sami ucierając produkty w kamiennych żarnach.

Czekoladę również wytwarzamy samodzielnie z ziaren kakaowca z małej rodzinnej  plantacji z Ekwadoru. Ziarna mają certyfikat bio i fair trade.

Biała czekolada to także nasz autorski produkt powstający z ucierania masła kakaowego bio z Dominikany i sproszkowanego mleka sojowego bio. Nie dodajemy cukru.

Ostatnim ważnym składnikiem jest karmel wegański również wytwarzany przez nas samodzielnie z mleka kokosowego i cukru trzcinowego.

Czekoladki •Bą• Caramel najlepiej spożyć w terminie 6 tygodni od daty ich wytworzenia (na zielonej opasce). Zalecam przechowywanie w temperaturze ok 10-15 stopni. Wtedy czekoladki najlepiej utrzymują smak.