• Czekoladki •Bą• Nuts 15 szt.

Wegańskie korzenne i orzechowe smaki

70.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier 18
Kurier (Pobranie) 25
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 509299955

Ręcznie robione wegańskie czekoladki o smakach orzechowych. To propozycja dla tych, którzy mają dość przesłodzonych nadzień czekoladkowych. Teraz możecie rozkoszować się smakiem prawdziwych orzechów laskowych, migdałów, pistacji i nerkowca. Wszystko to bez konserwantów i sztucznych dodatków. 

W pudełku z okienkiem jest 15. czekoladek o pięciu smakach:

Orzechy laskowe z naturalną maliną.

Skład: pasta z orzechów laskowych, biała czekolada wegańska, naturalny przecier malinowy, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, karmel wegański, sól morska.

image

 

Palone migdały z gorzką czekoladą i szczyptą soli morskiej.

Skład: pasta z palonych migdałów, kruszone migdały, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe, sól morska.

image

Trufla kwadratowa z palonych pistacji.

Skład: pasta z palonych pistacji, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe, sól morska.  

image

Orzechy nerkowca z syropem klonowym.

Skład: pasta z orzechów nerkowca, biała czekolada wegańska, kanadyjski naturalny syrop klonowy, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, sól morska. 

image

Orzechy laskowe z czekoladą i chili z nutą cynamonową.

Skład: karmel cynamonowy wegański, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe, pasta z palonych migdałów, chili cayenne. 

image

Nasze wegańskie czekoladki robimy z naturalnych produktów - orzechów laskowych, migdałów, pistacji. Nie używamy gotowych nadzień - wszystko robimy sami ucierając produkty w kamiennych żarnach.

Czekoladę również wytwarzamy samodzielnie z ziaren kakaowca z małej rodzinnej  plantacji z Ekwadoru. Ziarna mają certyfikat bio i fair trade.

Biała czekolada to także nasz autorski produkt powstający z ucierania masła kakaowego bio z Dominikany i sproszkowanego mleka kokosowego bio. Nie dodajemy cukru.

Ostatnim ważnym składnikiem jest karmel wegański również wytwarzany przez nas samodzielnie z mleka kokosowego i cukru trzcinowego.

Czekoladki •bą• Nuts najlepiej spożyć w terminie 6 tygodni od daty ich wytworzenia (na zielonej opasce). Zalecam przechowywanie w temperaturze ok 10-15 stopni. Wtedy czekoladki najlepiej utrzymują smak.

Średnia wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna 2072 kJ / 495 kcal

Tłuszcz 40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23 g

Węglowodany 37 g, w tym cukry 20 g

Błonnik 10 g

Białko 9,5 g

Sól 0,2 g  

Alergeny: soja, orzechy laskowe, pistacje, migdały, kokos, nerkowiec.