
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Czekoladki •Bą• Nuts 9 szt.




Wysyłka w ciągu | 3 dni |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
Mało
|
Zamówienie telefoniczne: 509299955
Ręcznie robione wegańskie czekoladki o smakach orzechowych. To propozycja dla tych, którzy mają dość przesłodzonych nadzień czekoladkowych. Teraz możecie rozkoszować się smakiem prawdziwych orzechów laskowych, migdałów, pistacji i nerkowca. Wszystko to bez konserwantów i sztucznych dodatków.
W pudełku z okienkiem jest 9. czekoladek o pięciu smakach:
Orzechy laskowe z naturalną maliną.
Skład: pasta z orzechów laskowych, biała czekolada wegańska, naturalny przecier malinowy, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, karmel wegański, sól morska.
Palone migdały z gorzką czekoladą i szczyptą soli morskiej.
Skład: pasta z palonych migdałów, kruszone migdały, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe, sól morska.
Trufla kwadratowa z palonych pistacji.
Skład: pasta z palonych pistacji, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe, sól morska.
Orzechy nerkowca z syropem klonowym.
Skład: pasta z orzechów nerkowca, biała czekolada wegańska, kanadyjski naturalny syrop klonowy, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, sól morska.
Orzechy laskowe z czekoladą i chili z nutą cynamonową.
Skład: karmel cynamonowy wegański, ciemna czekolada 80% Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe, pasta z palonych migdałów, chili cayenne.
Nasze wegańskie czekoladki robimy z naturalnych produktów - orzechów laskowych, migdałów, pistacji. Nie używamy gotowych nadzień - wszystko robimy sami ucierając produkty w kamiennych żarnach.
Czekoladę również wytwarzamy samodzielnie z ziaren kakaowca z małej rodzinnej plantacji z Ekwadoru. Ziarna mają certyfikat bio i fair trade.
Biała czekolada to także nasz autorski produkt powstający z ucierania masła kakaowego bio z Dominikany i sproszkowanego mleka kokosowego bio. Nie dodajemy cukru.
Ostatnim ważnym składnikiem jest karmel wegański również wytwarzany przez nas samodzielnie z mleka kokosowego i cukru trzcinowego.
Czekoladki •bą• Nuts najlepiej spożyć w terminie 6 tygodni od daty ich wytworzenia (na zielonej opasce). Zalecam przechowywanie w temperaturze ok 10-15 stopni. Wtedy czekoladki najlepiej utrzymują smak.
Średnia wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 2072 kJ / 495 kcal
Tłuszcz 40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 23 g
Węglowodany 37 g, w tym cukry 20 g
Błonnik 10 g
Białko 9,5 g
Sól 0,2 g
Alergeny: soja, orzechy laskowe, pistacje, migdały, kokos, nerkowiec.