Zamówienia realizujemy w cyklu tygodniowym.

Jeśli zamówicie czekoladki •Bą• Spicy, Caramel lub Mix do 20 stycznia wysyłka nastąpi 24 stycznia. 
Natomiast jeśli oprócz tego zamówiliście czekoladki •Bą• Love to całość wyślemy 8 lutego.

  • Czekoladki •Bą• Spicy 9 szt.

38.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 18 stycznia
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier 18
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 509299955

Ręcznie robione wegańskie czekoladki o smakach orzechowych i korzennych. To propozycja dla tych, którzy mają dość przesłodzonych nadzień czekoladkowych. Teraz możecie rozkoszować się smakiem prawdziwych orzechów laskowych, migdałów, pistacji z dodatkami naturalnych przypraw korzennych. Wszystko to bez cukru. Świetne smaki na długie jesienne i zimowe wieczory.

W pudełku z okienkiem jest 9. czekoladek o pięciu smakach:

Gorzka czekolada z chili z nutą cynamonową.

Skład: ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), olej kokosowy, chili cayenne, cynamon.

image

Karmel imbirowy wegański z kawałkami kandyzowanego imbiru.

Skład: karmel z cukru trzcinowego i mleka kokosowego, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), naturalny olejek imbirowy, imbir kandyzwowany, sól morska.

image

Palone migdały z gorzką czekoladą i szczyptą soli morskiej.

Skład: palone migdały, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), sól morska.

image

Trufla kwadratowa z palonych pistacji i białej wegańskiej czekolady.

Skład: palone pistacje, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), sól morska.

 

image

Podpalane orzechy laskowe z goździkami, syropem klonowym i gorzką czekoladą.

Skład: palone orzechy laskowe, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), syrop klonowy, naturalny olejek goździkowy, sól morska.

image

Nasze wegańskie czekoladki robimy z naturalnych produktów - orzechów laskowych, migdałów, pistacji. Nie używamy gotowych nadzień - wszystko robimy sami ucierając produkty w kamiennych żarnach.

Czekoladę również wytwarzamy samodzielnie z ziaren kakaowca z małej rodzinnej  plantacji z Ekwadoru. Ziarna mają certyfikat bio i fair trade.

Biała czekolada to także nasz autorski produkt powstający z ucierania masła kakaowego bio z Dominikany i sproszkowanego mleka sojowego bio. Nie dodajemy cukru.

Ostatnim ważnym składnikiem jest karmel wegański również wytwarzany przez nas samodzielnie z mleka kokosowego i cukru trzcinowego.

Czekoladki •bą• Spicy najlepiej spożyć w terminie 6 tygodni od daty ich wytworzenia (na zielonej opasce). Zalecam przechowywanie w temperaturze ok 10-15 stopni. Wtedy czekoladki najlepiej utrzymują smak.