Zamówienia realizujemy w cyklu tygodniowym.

Jeśli zamówicie czekoladki •Bą• Spicy, Caramel lub Mix do 20 stycznia wysyłka nastąpi 24 stycznia. 
Natomiast jeśli oprócz tego zamówiliście czekoladki •Bą• Love to całość wyślemy 8 lutego.

  • Czekoladki •Bą• Spicy & Caramel Premium

120.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 18 stycznia
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier 18
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 509299955

Ręcznie robione wegańskie czekoladki o smakach orzechowych, korzennych i wariacjach karmelowych. Eleganckie czarne pudełko z wieczkiem zamykanym na magnes. To propozycja dla tych, którzy mają dość przesłodzonych nadzień czekoladkowych. Zaskoczy Was też słony karmel czy kwaśny z czarnej porzeczki. Teraz możecie rozkoszować się smakiem prawdziwych orzechów laskowych, migdałów, pistacji z dodatkami naturalnych przypraw korzennych. 

W pudełku jest 25. czekoladek o dziesięciu smakach:

Gorzka czekolada z chili z nutą cynamonową.

Skład: ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), olej kokosowy, chili cayenne, cynamon.

image

Karmel imbirowy wegański z kawałkami kandyzowanego imbiru.

Skład: karmel z cukru trzcinowego i mleka kokosowego, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), naturalny olejek imbirowy, imbir kandyzwowany, sól morska.

image

Palone migdały z gorzką czekoladą i szczyptą soli morskiej.

Skład: palone migdały, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), sól morska.

image

Trufla kwadratowa z palonych pistacji i białej wegańskiej czekolady.

Skład: palone pistacje, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), sól morska.

 

image

Podpalane orzechy laskowe z goździkami, syropem klonowym i gorzką czekoladą.

Skład: palone orzechy laskowe, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), syrop klonowy, naturalny olejek goździkowy, sól morska.

image

Karmel z rumem i kardamonem w gorzkiej czekoladzie.

Skład: karmel wegański, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, biała czekolada wegańska, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), rum, kardamon.

image

Karmel z czarną porzeczką oblany gorzką czekoladą.

Skład: naturalny przecier z czarnej porzeczki, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic).

  image

Słony karmel z palonymi orzechami laskowymi w gorzkiej czekoladzie.

Skład: słony karmel wegańskie, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), biała czekolada wegańska, sól morska.

  image

Słodki karmel kokosowy z dodatkiem białej wegańskiej czekolady oblany gorzką czekoladą.

Skład: karmel z cukru trzcinowego i mleka kokosowego, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic).

image

Karmel daktylowy z masłem z orzechów laskowych w gorzkiej czekoladzie.

Skład: naturalne daktyle suszone, ciemna czekolada 80% z ziaren Organic Arriba Ecuador, masło z orzechów laskowych, naturalne masło kakaowe z Dominikany (organic), karmel wegański.

image

Nasze wegańskie czekoladki robimy z naturalnych produktów - orzechów laskowych, migdałów, pistacji. Nie używamy gotowych nadzień - wszystko robimy sami ucierając produkty w kamiennych żarnach.

Czekoladę również wytwarzamy samodzielnie z ziaren kakaowca z małej rodzinnej  plantacji z Ekwadoru. Ziarna mają certyfikat bio i fair trade.

Biała czekolada to także nasz autorski produkt powstający z ucierania masła kakaowego bio z Dominikany i sproszkowanego mleka sojowego bio. Nie dodajemy cukru.

Ostatnim ważnym składnikiem jest karmel wegański również wytwarzany przez nas samodzielnie z mleka kokosowego i cukru trzcinowego.

Czekoladki •Bą• Caramel&Spicy najlepiej spożyć w terminie 6 tygodni od daty ich wytworzenia (na zielonej opasce). Zalecam przechowywanie w temperaturze ok 10-15 stopni. Wtedy czekoladki najlepiej utrzymują smak.